Offline Web Applications چیست؟
Offline Web Applications یا همان برنامه های تحت وب خارج از شبکه ، تکنولوژی تقریبا جدیدی است که توسط HTML5 ارائه شده. در چند سال اخیر وب به سمتی پیش رفته است که تعداد کاربرانی که به طور مداوم در حال حرکت بوده و سایت ها را چک می کنند افزایش یافته است.
Offline Web Applications یا همان برنامه های تحت وب خارج از شبکه ، تکنولوژی تقریبا جدیدی است که توسط HTML5 ارائه شده. در چند سال اخیر وب به سمتی پیش رفته است که تعداد کاربرانی که به طور مداوم در حال حرکت بوده و سایت ها را چک می کنند افزایش یافته است.
با وجود این حجم عظیم از گوشی های تلفن همراه و گجت ها، دیگر نمیتوان تصور کرد که تمام کاربران در همه جا به اینترنت دسترسی دارند. اگر کاربران بتوانند همان بخش هایی از سایت که بصورت آنلاین در سایت ما دیده اند را در زمانی که به اینترنت دسترسی ندارند نیز بخوانند بسیار عالی خواهد شد. شما می توانید با Offline Web Applications این امکان را برای کاربرانتان فراهم کنید .
برنامه های خارج از شبکه ی HTML5 به ما اجازه می دهد تا با یک وب سایت در حالت آفلاین و بدون دسترسی یه اینترنت تعامل داشته باشیم. شاید این ادعا از نظر شما متناقض به نظر بیاید : یک برنامه تحت وب تنها در صورت آنلاین بودن معنی پیدا می کند اما با این حال برنامه های تحت وب زیادی ایجاد شده اند که از این امکان بهره می برند . شاید از برنامه های تحت وب مدیریت ایمیل همانند سرویس GMAIL استفاده کرده باشین؛ به نظر شما بهتر نبود که می توانستید در زمانی که در مترو هستید و به محل کار خود می روید ایمیل بنویسید و ذخیره کنید و سپس بعد از دسترسی به اینترنت آن را ارسال کنید ؟
در حال حاضر مرورگر های سافاری و فایرفاکس نسخه های 4 به بعد، گوگل کروم 5 به بعد، اپرا 11 به بعد، IOS و آندروید 2 به بعد و همچنین آخرین نسخه اینترنت اکسپلورر از Offline Web Applications پشتیبانی می کنند .
Offline Web Applications چگونه کار می کند؟
Offline Web Applications به کمک قابلیتی به نام Application Cache (مخزن برنامه) کار می کند . مخزن برنامه می تواند تمامی بخش های سایت شما را به شکل آفلاین و خارج شبکه ذخیره کند و با به کارگیری این قابلیت در سایت خود، سرور تمامی فایل های JS ،CSS ،HTML و تصاویر و دیگر اطلاعات موجود را برای مرورگر کاربر ارسال میکند تا بر روی حافظه کامپیوتر ذخیره شوند.
زیبایی عملکرد مخزن برنامه های تحت وب در اینجاست که زمانی کاربر آنلاین است و سایت شما را بازدید می کند به شکل خودکار مخزن برنامه به روز می شود و فایل های جدید جایگزین فایل های قدیمی میشوند، حتی اگر حجمی 1 بایتی تغییر کرده باشد مخزن همان حجم 1 بایتی را به روز میکند .
چه تفاوتی با حافظه کش مرورگر دارد؟
شاید تا به این لحظه تصور کرده باشید که این قابلیت همان قابلیت حافظه Cache مرورگر است که پیش از این ممکن است برای افزایش سرعت بارگذاری سایت استفاده کرده باشید با این حال این مخزن تنها برای این استفاده می شود که اگر مرورگر فایلی را در اختیار دارد دیگر برای بار دوم آن فایل را از سرور سایت دریافت نکند این قابلیت هم بسیار مفید است. ولی در زمانی که کاربر آنلاین نباشد CACHE مرورگر دیگر به کار نمی آید حتی اگر تمامی فایل های سایت در مخزن مرورگر قرار گرفته باشد در زمانی که کاربر آنلاین نباشد این فایل ها و اطلاعات هیچ ارزشی نخواهند داشت.
زمانی که از تکنولوژی Offline Web Applications استفاده می کنیم این قدرت را در اختیار داریم که به مرورگر بگوییم که کدام فایل ها را باید در مخزن قرار دهد و کدام فایل ها در هر بار اتصال از سرور درخواست شود و در زمانی که فراخوانی یک فایل از مخزن با مشکل مواجه شد چه اقدامی صورت بپذیرد. به این شکل می توانید کنترل بیشتری بر روی مخزن داشته باشید و حتی سایت را در حالت OFFLINE در اختیار کاربران قرار دهید. بنظر میرسد که تا همین جا نظر شما را به این قابلیت ویژه جلب کرده باشیم، اگر قصد دارید از این امکان در سایت خود بهره ببرید ادامه این مقاله را مطالعه کنید.
استفاده از Offline Web Applications در سایت
خوب تا به این لحظه کاملا با قابلیت Offline Web Applications آشنایی پیدا کردید و نوبت به پیاده سازی است . پیاده سازی Offline Web Applications بسیار آسان است و در سه مرحله میتوانید آن را به سایت خود اضافه کنید . اما هر مرحله نیازمند توضیحاتی است که امکان توضیح آن در این پست وجود ندارد بنابراین پیاده سازی کامل آن را به بخش دوم این آموزش موکول میکنیم .
در بخش دوم این آموزش می آموزید که:
- فایل CACHE.MANIFEST را بسازید
- تست ارسال اطلاعات و محتوای مناسب برای کاربران
- فهرست کردن تمامی فایل های HTML در فایل CACHE.MANIFEST
سایت های خبری , وب سایت های شخصی و . . . نرم افزار تحت وب به حساب نمی آیند و ماهیت آن ها به گونه ای است که به قابلیت Offline Web Applications احتیاجی ندارد اما با این حال اگر مایلید که سایتتان را به صورت آفلاین در اختیار کاربرانتان قرار دهید هیچ ضرری برای سایت شما ندارد . به همین خاطر مراحلی که ذکر شد را در بخش بعدی دنبال کنید تا بتوانید این قابلیت را به سایت خود اضافه کنید.
پا نوشت
طراحی سایت پزشکی ، طراحی سایت بیمه، طراحی سایت گردشگری، طراحی سایت آموزشی، طراحی سایت هتل، طراحی سایت املاک، طراحی سایت پوشاک، طراحی سایت خودرو
پا نوشت:
بررسی مفهوم سئو تکنیکال : برای فهم دقیق تر این موضوع پیشنهاد می کنم مقاله سئو تکنیکال چیسترا مطالعه کنید.
طراحی سایت مشهد، طراحی سایت یزد، طراحی سایت کرمان ، طراحی سایت تبریز، طراحی سایت اراک